Hvordan skrive CV som gir deg jobb | Curriculum Vitae | Gratis CV-MAL

Hvordan skrive CV? Gjennom denne artikkelen skal jeg gå gjennom viktige punkter for hva du må tenke på når du skal skrive en CV. Hva du skal gjøre og hva du ikke burde, er betydelig viktig for om du skal få en jobb eller ikke.

I løpet av denne artikkelen skal du bli cv-nerden og få større sjans på jobbene du søker på!

Legger vedlagt en gratis CV-MAL nederst på siden! Anbefaler at artikkel leses før du plotter inn sjelen din. Jeg skal nemlig fortelle deg hva du skal tenke på når den skal utfylles.

Hva er en CV ( Curriculum vitae )

Hvordan skrive CV, gratis CV-mal cv mal, cv-nerden, cv nerden, cv-nerd, curriculum vitae mal

Fra et markedsføring perspektiv kan man se på CV som en merkelapp på deg som kandidat for en arbeidsstilling (funksjon), du kan tenke på en CV som en semi-detaljert beskrivelse av hvordan et tannhjul vil fungere inn i en komplisert maskin (bedriften du søker hos).

Med dette må du tenke på hvordan du som tannhjul skal vise deg selv passende for maskinen (bedriften), og hvordan du skal yte din funksjon bedre enn dine konkurrenter (andre søkere).

» Et curriculum vitae er et sammendrag av den utdannelse man så langt i livet har, og hvilken yrkeskarrière og annen arbeidspraksis en har hatt. Et CV kan også inneholde flere opplysninger knyttet til ens kompetanse og erfaring. » – Wikipedia

Hvordan skrive som CV-nerden

Hvordan skrive CV, gratis CV-mal cv mal, cv-nerden, cv nerden, cv-nerd, curriculum vitae mal

Hvordan skrive CV som den indre cv-nerden du kan være?

Som nevnt tidligere er en CV en merkelapp på deg som skal forklare hvordan du passer i en stilling, med dette i tankene må du gå igjennom et par viktige spørsmål.

Men før spørsmålene så skal jeg understreke at å ha en felles CV du leverer rundt er som å skyte med pil og bue i blinde, hver gang du bommer, dreper du muligheten til å få jobb på et ønsket sted. Ikke særlig smart med tanke på at det ikke finnes uendelig med jobber, huh?

Så videre til spørsmålene du må besvare med curriculum vitae du skriver. Anbefaler deg å skrive dette ned på en liste, hukommelsen din er dårligere enn du tror.

  • Hva er det stillingsannonsen søker/trenger av sin nye ansatt?
  • Hva er kravene til stillingen, og hva er ønskene?
  • Kvalifiserer jeg?
  • Hvilken utdanning eller erfaring har jeg som oppfyller krav og ønsker til denne stillingen?

Kvalitet over kvantitet, fallgruver i CV-er

Så etter du har skrevet ned dette på et papir så begynner sorteringen av CV materiale. Å skrive en god CV handler nemlig ikke om å fylle den opp så mye som mulig, det handler heller om å skrive relevant og god informasjon som oppfyller stillingens ønsker og kriterier.

Enda en viktig ting er å se på hvordan det som oppføres bygger din karakter, er du en stabil person i jobb eller bytter du jobb ofte? Er du rett på sak, eller oppfører du irrelevant informasjon? En CV er en merkelapp på deg som person og du har ikke mulighet for å skrive en forklarende tekst til hvorfor du bytter jobb ofte eller hva grunnen har vært.

Hold det enkelt, og ikke bruk fremmedord.

Hvordan ikke skrive CV

Hvordan skrive CV, gratis CV-mal cv mal, cv-nerden, cv nerden, cv-nerd, curriculum vitae mal

Søker du jobb i matbutikk og skriver i CV at du hadde 5,9 i snitt på Videregående kan dette føre til at de antar at du vil ha et friår for deretter å studere videre. Resultat = null jobb (Opplæring er dyrt).

Søker du en stilling som konsulent og skriver at du tidligere har drevet 4 firmaer i mellom andre jobber kan de regne med at historien gjentar seg, og at du vil slutte i løpet av kort tid.

Søker du jobb som ingeniør, og fører opp at du har hatt relevante 10 jobber i løpet av siste 5 år kan dette føre til at de ikke tørr å ansatte deg, fordi historien din sier at du ikke er i en jobb lenge.

Du søker en stilling og skriver at du var megler på barneskolen i 4 klasse = Da blir du nok ledd av.

Tenk også på ordforklaringer.

Curriculum Vitae mal-oppsett

Så når du har en liste med egenskaper for hva jobben krever, ønsker og vil ha ut av deg oppfører du dine relevante erfaringer, utdanning, utnevnelser osv. Når dette er utfylt så leser du stillingens-annonsen en gang til. Deretter ser du om din CV oppfyller alle kravene (dette er et minimum) og ønskene? Hvis du ikke oppfyller kravene da er du på drømmejakt, ikke jobbjakt. Hvis du skal være cv-nerden så gå nøye igjennom kravene!

Erfaring på CV-er

Så når du skal skrive en curriculum vitae må du tenke på hvordan du skal inkludere din erfaring. Da snakker vi kun om relevant erfaring, ikke den gangen du jobbet som vaskehjelp på et IT-kontor.

Hvordan skal du inkludere erfaringen på CVen du skriver? Vel, du kan enkelt gjøre dette ved å skrive yrkestittelen, intervallet du jobbet og hvilken arbeidsplass eller bedrift du jobbet under.

Utdanning på CVen

les mer på SNL

Utdanning er jo et stort krav, og uten utdanning er statlige jobber helt utenfor rekkevidde. Private sektorer har heldigvis en litt annen oppfattelse av om utdanning ikke bare kommer i form av den tradisjonelle studieveien, men også i form av erfaring og karakter ( ikke karakterer ).

Så på CV-mal din burde du inkludere alle relevante kurs, utdanning og fag som har en sammenheng med jobben du søker.

Hvordan skrive Prosjekter / egenerfaring på Curriculum Vitae

Når du skriver på CV-mal så er det fint å inkludere egenerfaring eller prosjekter, dette kan bygge din karakter dersom det bra ut. Hvis du viser til at du er en som liker egenerfaring så er det også større sjanse for at du er en som er selv-motiverende og flink til å sette deg selv i arbeid.

hvordan skrive curriculum vitae med Ferdigheter

Her er det viktig at du skriver opp alle ferdighetene som kreves, prøv å inkluder så mange som det ønskes på cv-mal. Hvis du ikke har alt av hva som ønskes så prøv å inkluder noe som er veldig nært og bransjerelatert, noe som trolig vil vise verdig i praksis.

Hvordan skrive Utnevnelser for Curriculum Vitae

Har du blitt utnevnt til å være megler i 4 klasse så ikke ta med dette. Men heller om du har vært månedens selger, månedens ansatt eller lignende. Noe som seriøst viser at du idag er en person med drive, motivasjon og passion. Og som cv-nerden i deg sier så er dette viktig!

Hvordan skrive Språkkunnskap for CVen

Nynorsk er noe alle trenger! Hehe, kanskje ikke. Men Engelsk, og de nordiske språkene finner lett vei inn i arbeidssituasjoner uansett hva du jobber med så vær sikker på å inkluder dem! les mer på SNL

Språkkunskaper for cven, som du må ta med for en gratis cv-mal

Profilering av CV (Curriculum vitae)

Så for hvordan skrive CV: Videre så må du tenke på om du skal bruke bilde eller ikke, dette kan være i din favør eller imot deg. Rasisme og fordommer eksisterer og det er brutalt, men sant! Viktigst av alt er hvordan du presenterer deg selv i bildet. Er du pent kledd og smiler av stolthet? Eller er du pent kledd og har et smil som alle ser er fake? Ingen liker klønete, sure, fake, skumle.. Pass på hvordan du uttrykker deg!

Hvem ville du ansatt?

Skriv en kommentar på hva du mener!

smilende mann
CV bilde nr 1
smilende mann
CV Bilde nr 2
  • Bildet du bruker burde reflektere arbeidssituasjonen du søker på. Er det på et kontor der du bruker dress, ta bilde i dress. Søker du jobb som kranfører? Bruk et bilde der du sitter i en heiskran. Når du søker en jobb-stilling er du et produkt, og du skal selge deg selv via CV-en som et passende produkt.
Hvordan skrive CV, gratis CV-mal cv mal, cv-nerden, cv nerden, cv-nerd, curriculum vitae mal
Ser din CV ut som en Lambo eller en Lada?

One-liners for CV ( Setningen som kan gi deg jobb )

Har du noen gang brukt en one-liner på Cv-en din? Mest sannsynlig ikke, en one-liner er en linje som som skrives under navnet ditt og skal være den aller viktigste biten med informasjon. En slik linje kan se slik ut «Salgsansvarlig for Firma AS, økte omsetningen fra 11 til 80 mnok over 5 år». Ser ganske bra ut det ja. Men hva om du ikke har såpass heftige tall å flotte deg med?

På cv-mal for hvordan skrive en cv så ligger deg vedlagt et eksempel på en one-liner. Dette er viktig hvis du skal bli den beste cv-nerden!

Vell, du har en linje til å promotere deg selv med dine beste egenskaper, disse kan være f.eks relatert til dine interesser. Interesser burde da være noe som er givende til jobben du søker, f.eks «Enthustiast som leser 5 bøker i måneden om Markedsføring». Et menneske som er ansvarlig for egen utdanning er noe mange bedrifter ønsker, spesielt i dagens verden der bransjer endres fort.

Gratis CV-MAL (Curriculum Vitae Mal)

Her er link til en gratis CV-MAL. Den gratis mal kan du bruke som du vil, lykke til med jobbsøkingen! Du kan bli den største cv-nerden med litt trening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *